Værd at vide

Her giver vi svar på ofte stillede spørgsmål. Har du et spørgsmål, er du velkommen til at sende det på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Syltetøj eller marmelade – hvad er forskellen?

Fremstillings- og smagsmæssigt er der ingen. Men forskellen er ”normalt”, at syltetøjet har en tyndere konsistens end marmeladen. Og så er syltetøj vist også bare et ældre udtryk end marmelade.

 

Min færdige marmelade er for tyk eller for tynd

Start med kun at komme halvdelen af det anbefalede pektin el. syltesukker i. Hæld derefter (før glaspåfyldning) en spiseskefuld marmelade ud på en tallerken og lad det afkøle (Køleskab i 5 min.) Herefter er det nemt at se, hvor man er rent konsistensmæssigt.

 

Hvordan får marmeladen den rigtige smagsskarphed?

Mange synes at deres hjemmelavede marmelader/syltetøjer er for tamme i smagen. Et lille ”fif” er at tilsætte lidt citronsaft. Et fint vidundermiddel. Det giver skarphed og fremmer smagen. Dossering kan være 2-4% af frugtmængden.

 

Hvor meget sukker skal jeg tilsætte marmeladen?

I gamle dage hed det 1 kg bær og 1 kg sukker. Men den holder ikke mere. Vi vil jo gerne nedsætte sukkerindholdet. Fyld sukkeret i marmeladen i små portioner. Smag den til. Sukker fremmer i øvrigt frugtsmagen.