Sådan fremstiller vi marmelade på Hybengården

På Hybengården er vi selv med i hele produktionsprocessen og kan dermed stå inde for metode og kvalitet i alle led. Vores produktion er håndarbejde, og selv om gryderne er store,
så er hvert enkelt glas marmelade fremstillet helt, som vor mor gjorde - med kærlighed og omhu.

Råvarerne

De håndplukkede bær og frugter, som er hyben, jordbær, blommer og æbler, ankommer til Hybengården, hvor de bliver renset og sorteret inden indfrysning og lagt på lager til den løbende produktion. Alle andre bær modtages i frossen tilstand.

Kogning

Hver dag hentes en passende mængde hyben og andre bær og frugter fra fryselageret. De blandes og koges i de store gryder efter vores egne, gennemprøvede opskrifter.

Tapning og lager

Efter kogning fyldes marmelade og andre produkter på glas og flasker. Denne del af processen kræver stor omhu og god hygiejne for at sikre holdbarheden af vores produkter. Efter lukning nedkøles glassene og påsættes etiket. Herefter pakkes varerne i papbakker, foliekrympes og sættes på lager klar til forsendelse.

Produktudvikling

I vintermånederne, hvor markarbejdet ligger stille, bruger Annette og Henrik meget tid i køkkenet, hvor de tester nye opskrifter og eksperimenterer med smagsvarianter – ofte i samarbejde med dygtige kokke. Det betyder, at Hybengårdens sortiment hele tiden udvikler og forandrer sig.

1 de frosne baer

1. Håndplukket hyben til fryselager.

4 baer uden kerner

4. Frosne bær flækkes og kerner fjernes.

7 marmeladekogning

7. Marmeladen koges.

10 etiketterpaasaetning

10. Etiketter klæbes på glassene.

2 de frosne baer klar

2. Frosne bær til dagens produktion.

5 hybengranulat

5. Hybengranulat til produktion.

8 marmelade paa glas

8. Den nykogte marmelade tappes på glas.

11 pakning

11. Glassene pakkes i æsker.

3 baer uden stilk

3. I denne maskine fjernes stilkene.

6 hybengranulat i kog

6. Granulat hældes i gryden.

9 produktion

9. Låg sættes på.

12 pakkede produkter

12. Marmeladen er klar til afhentning.